JULEVERKSTED #3


Da er julebordsesongen i gang! Det er ikke nøye med så mye stash på julebordet. Bare det å brette serviettene litt fint piffer opp skikkelig. Jeg har et par favoritter, noen er raske å brette – andre tar litt lengre tid. Her kommer bilder og informasjon om favorittene.

Også er det jo selvfølgelig viktig å kose seg med en kopp kaffe underveis i forberedelsene ♥ ♥ ♥

Her kommer linker til 6 superflotte måter å brette serviettene på:

Rose – denne tar veldig kort tid å brette, og passer perfekt dersom det kommer mange gjester til middag. Dersom serviettene er litt tykke, får rosen finere form, men den funker utmerket på helt vanlige servietter også.

Hjerte – denne tar også kort tid å brette. Det er litt vanskelig å få brettene til å sitte dersom servittene er tykke, men en ettermiddag med en bunke bøker på toppen – og brettene sitter perfekt, sikkert!

Stjerne – denne tar litt lengre tid å brette, og vil kanskje gi krampe i fingrene dersom man planlegger selskap for 50 personer – men på en annen side vil den nok imponere middagsgjestene veldig. Her er det litt viktig at serviettene er tykke for å få en fin fasong.

Juletre – denne er midt på treet(!) tidsmessig. Og veldig anvendelig både med tykke og tynne servietter.

Pocket – denne er også enkel å lage mange av, raskt. Den passer perfekt til både tykke og tynne servietter – og er enkel å sette litt personlig preg på, f.eks. med silkebånd eller en liten grantust – eller ja takk, begge deler.

♥ Halv Stjerne – denne ser også rålekker ut. Så, selv om den ikke er den raskeste løsningen, vil nok også denne imponere middagsgjestene. Her er det også en fordel at serviettene har litt tykkelse. Og her kommer oppskriften:

♥ Og dette må jo være den aller beste måten å bruke julekulene på! En liten aperitif for å kick-starte julebordet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s