trying to grow an avocado tree

Når det kommer til å gro et avokadotre skal ikke jeg pårope meg noen ekspert-tittel. Jeg burde vell strengt talt ikke dele noen råd i det heletatt – da det har tatt meg mange år og skikkelig mange steiner for å lykkes!

Men så skøyt det jaggu meg et skudd ut av både den ene og den andre steinen nå nylig. Så her kommer ekspert-rådene;

♥ Når oppvasken etter fredagstacoen skal taes; Vask steinen ren, stikk inn 3 – 4 tannpirkere og sett steinen i vann – i stedet for å kaste den.

♥ Jeg har hørt at det er lurt at relativt mye av steinen dekkes av vann. I tillegg skal det hjelpe å ofte skifte til rent vann, gjerne flere ganger i uken. Videre er jo avokadotre en plantevekst som vanligvis vokser i varme omgivelser, derfor sies det at den trives desto bedre dersom den får litt lunkent / varmt vann.

♥ For å få en sterk plante, kan man faktisk stusse røttene litt når de står i vann. Og når plantestilken begynner å spire kan man endelig sette planten i jord slik at den får næring til å vokse seg stor og flott!

♥ Til slutt er spørsmålet, når kan fredagstacoen få egenproduserte avokadoer? Svaret er mest sannsynlig aldri. Skulle man være dritheldig å få avokado på treet skjer det først en vakker dag etter minst 3 år.

♥ Men først; fargerik, ikke-avokadobasert frokost:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s