scrappe litt goes green on earth day ♥

bad3-1 bad1-1

Jeg tenkte det kunne passe med litt grønn inspirasjon på en dag som denne. Jeg vet jo at Earth Day ikke handler om grønne planter – heller om en bærekraftig jordklode og fremtiden! Men fargen grønn er jo så frisk og fin. Og en farge jeg assosierer med nettopp en frisk og fin klode.

Stort sett hvert eneste innlegg jeg poster på denne bloggen er med på å måke ned en bit av skogen. En veldig liten bit. Kanskje en helt ubetydelig bit. Ett eneste tre, en gjennomsnittlig furu kan jo bli til omtrent 100 000 A4 kopiark? Jeg kan sitte å se ut vinduet nå, på millioner av “kopiark”.

Hele poenget med denne bloggen min, som jeg er så glad i, og så stolt av – er jo papir! Og ikke vanlig kopipapir i A4, men tykkere kartong i større formater. Som jeg leker meg med, for moro skyld. Som jeg klipper litt skjevt i, kaster og begynner på nytt. Materiell fråtsing.
nor10nor6

Men ja, så er det jo sånn da, at en ubetydelig bit sammen med veldig mange andre ubetydelige biter, til sammen blir veldig betydelig.

En pakke med 500 stk. A4 kopipapir er jo kun litt stussing av toppetasjen på furua. Litt lett frisering. Men, om alle i Norge kjøper en eneste pakke med A4 kopipapir i året er jo det 2500 000 000 ark! 5 000 000 pakker – 5 000 000 skamferte furuer!

Så man kan kanskje ikke sitte og vente og forvente at alle andre skal ta grep – gjøre en forskjell, men slippe unna selv. Det er jo ikke sånn at alle andre eldes, men ikke akkurat meg!

På veldig mange andre områder i livet mitt, utover denne bloggen er jeg ganske bevisst på nettopp dette.
♥ Jeg panter flasker, og drikker gjerne vann fra springen i stedet for å kjøpe vann på flaske i butikken.
♥ Jeg elsker å gå på loppis – kjøpe brukt i stedet for å kjøpe nytt. Gammelt nytt kommer jo med så mye sjel og historie.
♥ Selv om kjøtt er grisegodt, er det ikke nødvendig å spise det hver eneste dag. Det finnes jo så mange gode alternativer, og variasjon er jo bare sunt!
ow4 ow1

Så spørsmålet til slutt blir; hva kan jeg gjøre her på bloggen som kan være et skritt i riktig retning?

Målet må være mer gjenbruk, resirkulering samt generelt å redusere forbruket. Forandringer skjer sjeldent over natten, men når tankeprosessen er i gang – er det første skrittet i riktig retning tatt!

Jeg finner kanskje servietter av resirkulerte materialer til helgen? ♥
pæ19 pæ14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s